על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 בעת כניסה להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מוטלות מספר מגבלות אשר כל חייב אשר מעוניין לקבל הפטר חלוט (פטור מכל חובות העבר) נדרש לעמוד בהן.
אי עמידה בתנאי החוק, עלולה להוביל לביטול ההליך וחזרה של החייב להתמודדות עצמאית מול ההוצאה לפועל.
משרד עו"ד יאיר רוזנר עוסק בליווי מוכרים ורוכשים בעסקאות מקרקעין ונדל"ן מהצפון ועד הדרום. משרדינו ליווה במהלך השנים אינספור לקוחות אשר בדיוק כמוך, רצו להגן ולשמור על האינטרסים שלהם בעסקה הגדולה ביותר בחייהם. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3927887 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהן המגבלות המוטלות על חייב בהליך פשיטת רגל ?
כל הליך פשיטת רגל טומן בחובו יתרונות וחסרונות לחייב אשר מעוניין לקבל הפטר (פטור מכל חובות העבר שהוא צבר עד לנקודת הזמן של קבלת הצו).
על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, מוטלות על כל חייב אשר מעוניין לפתוח בהליכים מספר רב של הגבלות ואילוצים אשר נועדו לשמור על תקינות ההליך, תפיחת החוב הקיים, הברחת נכסים והעדפת נושים.
על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, המגבלות העיקריות על חייבים הן:
- איסור יציאה מהארץ – מרגע קבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון, החייב אינו יכול לצאת מהארץ בצורה חופשית עד לסיום ההליכים בעניינו. חייבים אשר נמצאים בהליך הפש"ר, יכולים לצאת מהארץ רק לאחר קבלת אישור מפורש מהממונה על הליכי חדלות פירעון.
- חייב מוגבל באמצעים – מרגע קבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון, החייב מוגדר במערכת הבנקאית כ"חייב מוגבל באמצעים" ויוטלו עליו מספר רב של הגבלות אשר ימנעו ממנו להגדיל את החוב הקיים (איסור על הנפקת צ'קים, שימוש בכרטיסי אשראי וכדומה).
- תאגידים וחברות – מרגע קבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון, החייב אינו יוכל לקחת חלק בניהול או הקמה של תאגידים וחברות בע"מ. עם זאת, אם לחייב יש עסק עצמאי או פעילות עסקית חדשה, הוא יוכל לפעול במסגרת של עוסק פטור או עוסק מורשה אשר אינה מהווה ישות עצמאית.
לסיכום, הליכי פשיטת רגל, חדלות פירעון ושיקום כלכלי מעניקים לחייבים הזדמנות שנייה מבחינה פיננסית, אך במקביל הם דורשים מהחייבים לעמוד בכללים וחוקים נוקשים אשר הפרה שלהם עלולה להוביל לביטול מהיר של ההליך.