לצערנו, בתים רבים בישראל עונים על כל דרישות החוק לבית משותף, אך עדיין אינם רשומים כך בפנקס הבתים המשותפים בלשכת רישום מקרקעין (טאבו). לעיתים קרובות, אי רישום הבעלות על שמו של בעל הדירה עשוי להרתיע רוכשים פוטנציאליים, פיחות משמעותי בערך הדירה ולבעיות בקבלת משכנתא מול הבנקים.
משרד עו"ד יאיר רוזנר בעל ניסיון רב בניהול, ייצוג וליווי דיירים בהליכי רישום של בתים משותפים בפריסה ארצית. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3927887 ונשמח לבדוק את הסיטואציה ולהעניק לך שירות מקצועי, אדיב ומהיר.
למה הדירה לא רשומה בפנקס הבתים המשותפים בלשכת רישום מקרקעין (טאבו)?
באופן כללי, ישנן שתי סיבות עיקריות לכך שהדירה לא רשומה בלשכת רישום מקרקעין (טאבו):
- דירה חדשה מקבלן – על פי חוק, הקבלן נדרש לבצע רישום של כל דירה בטאבו, אך עדיין ניתן למצוא קבלנים רבים אשר "מושכים את הזמן" ומטפלים בנושא רישום הבית המשותף לאחר שנים רבות בהן הבניין עומד על תילו.
- דירה ישנה משנות ה – 50-60 – דירות ישנות אשר נבנו במהלך שנות ה – 50 וה – 60 נרשמו על שם החברה הקבלנית ולא על שם הדיירים על מנת לנצל פרצה בחוק מס השבח.
מדוע חשוב להקפיד על רישום בית משותף?
על פי חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, רישום בית משותף בפנקס הבתים המשותפים בלשכת רישום מקרקעין (טאבו) מעניק את היתרונות הבאים:
- הסדרת זכויות הדיירים – רישום הבית המשותף מסדיר את הזכויות של כלל הדיירים בבניין על ידי הצמדת הרכוש הפרטי והגדרת הרכוש הציבורי בבניין.
- עלייה בערך הדירה – לעיתים קרובות, בעלי דירות אשר לא עברו הליך רישום מסודר, סובלים מפיחות משמעותי בערך הדירה שבבעלותם.
- הקלות בקבלת משכנתא – הבנקים אשר מחפשים וודאות בעסקת המשכנתא, נוטים לאשר בקלות ומהירות רבה יותר משכנתא לדירה שעברה תהליך רישום בטאבו על פני דירה שעדיין לא השלימה את תהליך זה.
- חיסכון בזמן – דירות רשומות מאפשרות העברת זכויות (קנייה ומכירה) בצורה מהירה, קלה ופשוטה הרבה יותר מכיוון שכל הפעולות מבוצעות מול לשכת רישום מקרקעין (טאבו) ולא מול מספר רב של גורמים.
לסיכום, רישום הדירה בפנקס הבתים המשותפים בלשכת רישום מקרקעין (טאבו) היא חובה ולא זכות. אם הדירה שברשותך עדיין לא רשומה בטאבו, יתכן שהסדרה של המצב, שווה לך לא מעט כסף ביום המכירה של הדירה.
משרד עו"ד יאיר רוזנר עוסק בליווי וייצוג של דיירים בהליכי רישום בתים משותפים מול לשכת רישום מקרקעין (טאבו). הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו להעניק לך את השירות הטוב, המהיר והנכון ביותר לסיטואציה הקיימת. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3927887.